Canberk GENÇ

09-12-2018

Hızlı Okuma Teknikleri Kitap İncelemesi

Kitap Adı: Hızlı Okuma Teknikleri

Yazarın Adı: Metin KAN

Puanlama: 6/10

Sayfa Sayısı: 144 Sayfa

Hızlı Okuma Teknikleri Kitap KapağıHızlı Okuma Teknikleri Kitabı İçindekiler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merhaba değerli takipçilerim. Uzun süredir yazmadığımı fark ettim ve beni özlediğinizi düşündüm! ilk kitap değerlendirmemi sizlere sunmak istiyorum.

Kitabımız Hızlı Okuma Teknikleri...

Metin KAN Kimdir?

Bu yazar sanıyorum bir hayalet dostlarım! Mavi Çatı yayınlarının kişisel gelişim yazarı Metin KAN ile alakalı internet ve sosyal medyadan bir bilgiye ulaşamadım.

Kendisi kişisel gelişim türünde kitaplarla karşımıza çıkıyor. Yazdığı kitaplar derleme kitaplar yani başka kitaplardan alıntılamalarla yazılmış içerikler. Kitaplarından anladığım kadarıyla çok okuyan donanımlı birisi. Dili iyi kullanmış ve kitapların dili genellikle akıcı bir şekilde.

 

Peki ya Kitap Gerçekten Hızlı Okumayı Sağlıyor mu? İçerik Nasıl?

Kitap öncelikle okuma hızınızı metinlerle test ediyor. İçerisinde 5 adet okuma hızı testi mevcut. Baştan sona metinlerle okuma hızınızı test ediyor. Ben bu testleri uygulamayıp, direkt kitabın tavsiye ve vaatlerine odaklandım açıkçası laugh

Bunun dışında hızlı okumayı engelleyen faktörler, hızlı okumayı sağlayan tavsiyeler, göz ve beyin egzersizleri gibi faydalı içerikler kitap içerisinde mevcut. İstikrarlı olarak kitapta yazanları uygularsanız, okuma hızınızda bir artış gözlemleyebileceğinizi düşünüyorum.

Dilerseniz lafı uzatmadan kitaptan birkaç tavsiyeyi özet biçiminde, kendi cümlelerimle sizlere aktarayım:

  •  Öncelikle rahat bir pozisyonda oturmalı ve kitapla göz arasındaki mesafe iyi ayarlanmalıdır.
  •  Baş sabit olmalı, baş ile değil gözler ile metin takip edilmelidir.
  •  Kelime kelime okursam daha iyi anlayayım mantığından vazgeçilmeli, cümleler gruplandırılarak okunmalıdır. Yazar bunu güzel bir örnekle açıklamış. Demiş ki; Bir insanla diyolog kurarken onu ayak, bacak, gövde vs. olarak değil bir bütün olarak görürüz. Çok iyi tespit.
  • *Sessiz okuma yapılmalı; dil dudak ve ses telleri oynatılmamalıdır. Gözlerle takip edilerek okuma gerçekleştirilmelidir. Çünkü gözler daha hızlı bir şekilde kelimeleri görebilir fakat sesli okumada konuşma hızımıza bağlı okuruz.

Neden Bu Puanlamayı Yaptım?

Evet örnekler, egzersizler ve tavsiyeler çok iyi. Ama kitap muhteşem değil. Zor beğenen biriyim ve kitap bence ortalama bir kitap. Olumsuz eleştiri yapacak olursam bir noktadan sonra aynı bilgiler tekrar ediyor ve kitap sıkıcı bir hal alabiliyor. Olumlu değerlendirecek olursam, okuma hızına katkı az ya da çok bir katkı sağlıyor ve içerisindeki egzersizler son derece faydalı...

Kitabı Tavsiye Eder miyim?

Okunabilir bir kitap, içerisindeki tavsiyelere de uyarsanız 2-3 günde bitirebileceğiniz bir içeriğe sahip. Eğer yapmış olduğum özetleme hoşunuza gittiyse ve kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyuyorsanız bence kitabı satın almalısınız.yes

Son Söz

Olumlu /olumsuz eleştirileriniz için e-posta adresim veya sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirsiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Hoşçakalın... heart


TAGS:


< Ana Sayfaya Dön