Canberk GENÇ

27-04-2022

İngilizce Altyazılı Dizi/Film İzleyebileceğiniz Siteler

İngilizce 'de listening  yeteneğinizi /skillinizi geliştirmek istiyorsanız bunun en eğlenceli hali İngilizce altyazılı dizi ve film izlemektir. Peki bunu hangi platformlar üzerinden yapabilirsiniz? İngilizce altyazılı dizi ve film izleyebileceğiniz tamamen yasal olan ücretli ve ücretsiz platformları sizlerle paylaşacağım...

Eğer sizlerinde bildiği bu konuda yer almayan platformlar var ise lütfen bana mail atarak paylaşın ve sizlerin de desteğiyle konuyu güncel tutabilelim. Teşekkürler.

İşte Liste:

  • NETFLIX (Ücretli Platform)

Netflix Arayüzü

How Meet I Your Mother, Friends, Modern Family gibi sitcomlar İngilizcenizi geliştirmek adına birebirdir. Bu sitcomlar eğlenceli olduğu gibi temiz bir İngilizce diyoloğu/aksanı içerdiğinden İngilizcenizi geliştirmeniz için çok faydalı olacaktır. 

2022 tarihi itibariyle How Meet I Your Mother ve Modern Family nin platformdan kaldırıldığını üzülerek sizlere hatırlatmak istiyorum. Fakat Friends dizisi hala platformda erişilebilir durumda.

  • Amazon Prime Video (Ücretli Platform)

Prime Video Platformu Arayüzü

Aktif olarak kullandığım müthiş platformdur, bütçe dostudur. İngilizce altyazı ve İngilizce dublaj izleyebileceğiniz geniş bir dizi/film yelpazesine sahip platformdur, Prime Video. The Office adlı dizi İngilizcenizi geliştirmek için iyi bir tercih olacaktır. Çizgi dizi seviyorsanız Sponge Bob Square Pants espirili diyologları ve temiz İngilizcesi ile eğlenerek öğrenmek açısından güzel bir tercih olabilir. 

Racher, Chicago PD gibi yapımlarda aksiyon, polisiye sevenler ziyaretçilerim için tercih edilebilir fakat diyologlar hızlı geçtiği için listeningi çok iyi olmayanları İngilizce den soğutabilir. Başlangıç için önermiyorum.

Listening skilli iyi olan ziyaretçilerime favorilerimden biri olan, platformun en iyi dizilerinden The Walking Death' i önerebilirim.

  • Tivibu Go  (Ücretli Platform)

Tivibu Go sinema paketi ile canlı olarak FX, Fox Crime Bbc First gibi kanalları İngilizce Dublaj izleyebilirsiniz. Amerikan aksanını anlayan fakat İngiliz aksanını anlamakta güçlük çekenler için Bbc First isimli kanalı şiddetle öneririm.

Seç/İzle ile platformda yer alan dizi/filmleri İngilizce Dublaj ve İngilizce Altyazılı olarak izleyebilirsiniz. 

Bütçe dostu bir platform olan Tivibu Go servisini uzun süre kullandım. Kötü yanı ise bilgisayar üzerinden sadece İnternet Explorer tarayıcısı üzerinden açılıyor olmasıydı. Android cihazlarda uygulama oldukça performanslı çalışmaktadır.

  • TUBI TV(Ücretsiz Platform)

Tubi TV Free Streaming

Ülkemizde az bilinen bir platform olan Tubi TV ücretsiz alternatif arayanlar için oldukça güzel bir platform. Platform üzerinden İngilizce Dublaj ve İngilizce Altyazılı dizi/film izleyebilirsiniz.

Normalde şahane içeriklere sahip olan platform malesef Türkiye den erişim sağlayan kullanıcılara daha düşük kaliteli dizi ve filmler sunmaktadır. Amerika üzerinden platforma erişenlere oldukça kaliteli dizi/filmler sunulmaktadır. Amerika bağlantısı üzerinden erişim yapan kullanıcılara Blade dizisi, 70-80 li yılların favori dizisi olan Fantasy Island, çocukluğumuzun favori çizgi dizisi olan Flintstones önerebilirim. Unutmadan yine ABD üzerinden erişen ziyaretçilerime ünlü İngiliz klasiği olan 90 lı yılların dizisi Father Ted ' i önerebilirim.

  • YIDIO (Ücretsiz Platform)

Yidio İngilizce Canlı Yayın Platformu

İngilizce dublaj ve İngilizce yazılı olarak 7/24 canlı yayın film izleyebileceğiniz bir platform olan Yidio adlı platformu da siz değerli ziyaretçilerime tavsiye edebilirim.Görselde görmüş olduğunuz Horror, Stand-up Tv, Anime All Day gibi live streaming içerikleri caption sekmesinden altyazıyı etkinleştirerek altyazılı olarak izleyebilirsiniz.


TAGS: İngilizce Altyazılı Dizi-film Siteleri, Ücretsiz İngilizce Dizi-Film Siteleri


< Ana Sayfaya Dön